Venecija

Venecija, Italija

već od 119€

Opis destinacije

VENECIJA je čudesna i jedinstvena. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u Venecijanski zaliv, na preko sto malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Venecija je zbog toga prozvana „Serenissima" – presvetla.. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Najpoznatija manifestacija u Veneciji je svakako čuveni KARNEVAL. VERONA je grad emocija, poprište čuvene Šekspirove tragedije „Romeo i Julija", mesto gde se i danas pišu najlepša ljubavna pisma i najbolje romantične priče. Ovaj velelepni, aristokratski grad može da se pohvali mnogobrojnim draguljima srednjovekovne arhitekture, koji svake godine dočekuje na hiljade ljubitelja umetničkih dela. PADOVA je najstariji Italijanski grad smešten između Venecije i Verone. Poznata je po velikom broju arhitektonskih bisera od kojih je najveći prelepa bazilika Svetog Antonija, u kojoj se i danas nalaze njegove relikvije i grob. Lido di Jesolo je primorski deo grada Jesolo. Nalazi se u severo-istočnom delu Italije na Jadranskom moru u blizini Venecije. TRST je važan grad i luka u Italiji na istočnoj obali Jadrana sa oko dvestadeset hiljada stanovnika.Grad je središte istoimenog okruga Trst i pokrajine Fruli-Venecija Đulija.Trst je nekada bio "carska luka Habzburgovaca", a danas je najvažnija pomorska luka severnog Jadrana.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANAPROMO CENA
21.09 - 25.09.2023.3*139€119€
19.10 - 23.10.2023.3*139€119€
09.11 - 13.11.2023.3*139€119€
07.12 - 11.12.2023.3*149€129€
Promo cena važi do popune određenog kapaciteta soba.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke klase, visokopodni ili dabldeker / audio, video, klima/
- smeštaj u hotelu 3* u Lido di Jesolu na bazi 2 noćenja sa doručkom /doručak – kontinentalni, skromni, slatko-slani/ u 1/2 i 1/2+1 sobama ( treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit)
- razgledanje prema programu
- organizaciju i vođstvo puta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno putno osiguranje
- individualne troškove
- boravišnu taksu (plaća se na recepciji hotela 2 € po osobi po danu )
- fakultativne izlete, ulaznice za muzeje


FAKULTATIVNI IZLETI (min 25 putnika za realizaciju)
- brodska karta i check point Punta Sabioni - Venecija - P.Sabioni....25 € , deca do 12g.- 20 €
- fakultativni izlet Verona -Padova /...30 € /deca 25 €.

Obezbedjen transfer iz NOVOG SADA uz doplatu 22 EUR (minimum 4 osobe).
Doplata za 1/1 sobu 40 € - isključivo na upit. Deca do 12 god. u pratnji 2 odrasle osobe na pomoćnom ležaju imaju popust 10 €, dete do 6 godina na zajedničkom ležaju ostvaruje popust od 40% na cenu aranžmana.
Ne postoji mogućnost umanjenja cene za sopstveni prevoz.
HOTEL 3* u poznatom letovalištu Lido di Jesolo ili u okolini - oblast Veneto. Hotel ima aperitiv bar, restoran. Sobe su u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa kupatilom (TWC), TV...Doručak je kontinentalno - skroman, slatko slani. Tačan naziv hotela biće poznat najkasnije 7 dana pred putovanje.
1.dan: BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda oko 21.00 h s sa parkinga ispred SC „Gale Muškatirović“ na Dorćolu (tačno vreme i mesto biće poznato dan pre putovanja – proveriti u agenciji ukoliko ne dobijete obaveštenje). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, uz kraće pauze radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan: TRST – PALMANOVA – LIDO DI JESOLO ili okolina u oblasti VENETO
Dolazak u Trst u jutarnjim satima, kraća šetnja centrom grada sa obilaskom srpske crkve Sv. Spiridona. Nastavak putovanja. Dolazak u veliki trgovački centar Palmanova Outlet Village, kompleks radnji poznatih robnih marki. Popodne dolazak u Lido di Jesolo (ili okolinu u oblasti Veneto -Trevizo, Noventa di Pjave...). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: VERONA I PADOVA (fakultativni izlet)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativno izlet za Veronu i Padovu. Polazak u jutarnjim časovima. Po dolasku u Veronu obilazak grada Romea i Julije: Trga Bra, Julijine Kuće, Trga Erba i Sinjori sa spomenikom Dante Aligijeriju, Rimske Arene. Polazak za Padovu. Razgledanje grada: Trg Prato dela Vale – jedan od najvećih trgova u Italiji, Bazilike Svetog Antonija u kojoj se nalazi njegov grob i mnogobrojni Donatelovi radovi, spomenik Gatamelata. Slobodno vreme.
U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: LIDO DI JESOLO ili okolina u oblasti VENETO – VENECIJA
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme ili izlet za Veneciju. Dolazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX-XVIII vek), Bazilike Sv. Marka sa mozaicima, Duždeve palate, Mosta uzdisaja, Mosta Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najlepših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme. Povratak brodom do Punta Sabioni i nastavak puta za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora.

5.dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

MON

Organizator putovanja je turistička agencija Montesol, broj licence OTP 75/2020 Kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas